torsdag 22 juli 2010

Garnjakt

Häromdagen var jag och Emelie ute på garnjakt runt om i hela Göteborg. Vi hade en lista på 10 olika garnbutiker och betade av dem en efter en.

Bojans, på Linnegatan verkade intressant, men var tyvärr semesterstängt. Vi går tillbaka en annan dag.

Hannas garn och design, på Axel Dahlströms torg var helt överväldigande. Det tog faktiskt hela dagen att smälta alla intryck. Så mycket grejer på så liten yta att man blir alldeles snurrig. Det kliade mer i fingrarna att få göra om hela butiken än att sticka! Dyrt var det också.

Gunnea, på Kapplandsgatan var också semsterstängt, men verkade ganska tråkig. Mycket handarbeten.

Garnboutiqen Glamour, i Focushuset i Gårda var en trevlig överraskning. Fräscht utbud, ordning i hyllorna, bra priser. Hittade detta underbara garn:
Efter en härlig lunch gick vi vidare till Strikk, på Vallgatan, som faktiskt är en helt fantastisk butik. Jag blev förälskad i ett ljusrosa Malabrigo Lace, så underbart mjukt! Det blir ett senare inköp, helt klart.

Broderi & Garn, på Drottninggatan var helt ok. Lite störande dock var att jag frågade efter rundstickor i bambu, men damen i kassan påstod att hon inga hade, däremot knit-pro i trä. Apdyra. När vi gick ut så såg vi att det visst fanns bamburundstickor! Ville hon hellre sälja knit-pro, eller hade hon ingen koll? Det är frågan...

Vidare ut på Hisingen, till Hisingen hemslöjd. Väldigt semesterstängt och verkade vara en rätt trist butik också.

2knit, på Olskrokstorget var näst sista stoppet. En bra butik, med bra utbud och bra priser.

Sist, men inte minst. Eller, jo, den var visst minst! Pias, på Slottsskogsgatan. Minimal butik, men mycket knappar och band. Här kan man köpa knappar strutvis :)

Till slut hem till soffan och fram med kaffe, kakor och stickningen såklart.

Har du också räknat till bara 9 butiker, när jag hade en lista på 10? Vi missade helt enkelt Daisys på Avenyn, lunchen hägrade...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar