söndag 14 november 2010

Grön Kärlek & Knappfynd

När jag fyllde år, för ett par månader sen, så fick jag 5 gröna alpacka-nystan av mina kära vänner (samma vänner jag var till London med för övrigt). Har nu påbörjat en Audrey In Unst och jag tror det kan bli riktigt bra! Eftersom ärmarna stickas uppifrån och ner så kan jag lättare korta dem om det skulle bli lite ont om garn.

Har börjat på mudden och det tar tid! Det är 1r 1a resår, men vartannat varv stickas de aviga maskorna i bakre maskbågen och vartannat varv stickas de räta maskorna i bakre maskbågen. För mig som lär mig nya saker för varje projekt jag påbörjar, så tog det lite tid att komma på hur jag skulle sticka smidigt. Tror första varven tog 1 timma/varv. Nu är jag nog nere på 20 minuter, så det går framåt :)

Men håll med om att det ser ganska härligt ut!






Jag är ju ute efter ögon till Owls-tröjan och stannade till på Bolla (bara vintageknappar - inga knappar yngre än 40 år), där jag faktiskt fick två provknappar gratis (tack!), som jag tyckte var superfina. Tyvärr var de för stora som ögon, eventuellt skulle jag kunna använda dem till min Audrey, men jag är lite osäker - nån som har en åsikt?


söndag 7 november 2010

Owls Without Eyes

Äntligen är min Owls-tröja klar! Åtminstone stickningen. Måste hitta ögon nu till alla 17 små ugglor. Gröna ska dom vara också.
Ska bli väldigt kul att komma igång med nästa projekt, jag tror det lutar åt en kofta i grön alpacka...
Är det någon förresten som är intresserad av att sticka tillsammans så är det sticklördag nu den 13/11 hemma hos mig. Skicka ett meddelande isåfall :)




London Baby!

För ett litet tag sen var jag och tre kära vänner i London på semester. Helt underbara dagar med sol, skratt, shopping och god mat. Här får ni ett litet bildutdrag :)





 




 London Baby, I'll be back in July 2011!