söndag 19 september 2010

presenter å paket

Igår var det fest här hemma. Drygt 20 personer dök upp och vi åt en god och kryddig soppa, kaffe med dopp såklart och gottade oss i chips och godis senare på kvällskvisten.
Jag fick en massa trevliga paket, se själva:

fredag 17 september 2010

städa, städa varje fredag


Imorgon ska jag ha stor fest här hemma.
En 3-i-1 fest (jodå, Kinderägg är införskaffade) för att fira att jag:
  1. tagit examen
  2. fått fast jobb
  3. fyller 35
Men nu måste jag ta tag i lite städning och det är så trååååååkigt!
Kanske Pippi kan peppa lite?


tisdag 7 september 2010

vardagslyx

Innan jag fick mitt nuvarande jobb hade jag en dröm om att varje vecka köpa hem färska snittblommor. Då hade jag inte råd (möjligtvis halva reapriset på ICA) och nu har jag inte haft tid. Förrän idag. Självklart blev det rosor och nu har jag små buketter runt om i lägenheten. DET är vardagslyx för mig!

Hittade dessutom äntligen ett härligt fluffgarn att sticka tillsammans med mjölkgarnet jag köpt tidigare. Supermjuk öglealpacka. Cacao heter garnet - vad kan gå bättre ihop med mjölk, jag bara undrar?!

söndag 5 september 2010

Sticklördag

Igår kom A, E och T hem till mig för fika och stickning. Fantastiskt mysigt! 5-6 timmar rann iväg utan problem. Fler sticklördagar kommer, ungefär en gång i månaden. Den här gången var det blandat nybörjare och veteraner. Själv räknar jag mig som nånstans mittemellan.

Har också två nya projekt påbörjade. En spetssjal där jag tänkte använda upp ett helt nystan Drops Vivaldi, så vi får väl se hur stor den blir. Sen har jag även påbörjat en Owls-tröja till mig, eller någon annan om den skulle bli för liten. Den stickas i Natur Uld-garnet jag köpte häromdagen. Jag köpte det sista som fanns där, så jag hoppas det räcker... Annars får väl ugglorna bli i ett annat garn. Återkommer om detta senare.

Sjalen blir stickad hemma i soffan, nystanet har råkat lösa upp sig, så jag har det på en garnvinda. Tröjan däremot får bli spårvagnsarbete. Så härligt att ha en stickning eller virkning att plocka fram när man sitter på vagnen :)

lördag 4 september 2010

Petrol Circle Shrug

Äntligen!

Nu är den klar, varm och skön och när jag blir kramad blir kramarna extra långa, för att jag har en så go kofta på mig. Men kramar är bra, mer sånt åt folket!


Detaljer för den intresserade:
Har använt drygt 9 nystan M&K Eco Ull color och stickor 5,5, allt stickat på rundstickor i ett stycke, bara ärmarna som behövde sys ihop.

onsdag 1 september 2010

Mera garn...

Min Textured circle shrug blev färdig igår, men ligger än så länge på tork, bilder kommer senare i veckan!

Jag har varit ganska sugen på att börja sticka i mjölkgarnet, men ville gärna ha med en "flufftråd" också, men det är ju så rackarns dyrt! Carinas garn har ju halva priset på allt i hela butiken, så jag chansade och åkte dit. Inget fluff. Åtminstone inte i rätt färg.

Men jag kom ju inte tomhänt därifrån för det. Nä nä. Tre olika sorters ullgarn blev det. Tjockt Natur Uld, 5 st 100g-nystan för 147,50, 3 nystan Alpaca Silk för 99 kr och 3 nystan isländskt Létt-Lopi för 39 kr.

Nån som har förslag på vad jag ska göra med detta?